Tentoonstellingsbeleid - Land van valkenburg heden

Bestuur & vrijwilligers
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tentoonstellingsbeleid


Beeldende kunst en de regio

Vier keer per jaar organiseert het museum een tentoonstelling gewijd aan beeldende kunst die een relatie heeft met de regio Zuid-Limburg. Het museum wil de beeldende kunst in relatie tot de regio meer voor het voetlicht brengen en de plaats geven die zij verdient. Niet alleen zagen veel buitengewoon getalenteerde kunstenaars het levenslicht in Zuid-Limburg. Ook uit andere provincies en landen kwamen kunstenaars naar Limburg en vonden daar vaak levenslang hun inspiratie.

De kwaliteit van veel Zuid-Limburgse kunst is van hoog niveau en verdient een plaats in musea. Museum Land van Valkenburg ziet het als een belangrijke taak het werk van talentvolle kunstenaars een meer prominente plaats te geven in de kunsthistorie.

Het museum als een podium voor hedendaagse kunst

Het museum heeft een open oog voor beeldende kunst uit de tegenwoordige tijd. Regelmatig organiseert het tentoonstellingen en evenementen waarin kennisgemaakt kan worden met kunst en kunstenaars van deze tijd.

Valkenburg en zijn historie
Op de eerste verdieping toont het museum waaruit stad en landschap ontstaan zijn, met vuursteenwinning, mergelbouw, kasteel en toerisme als belangrijke pijlers.  

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu