Metamorfose museum - Land van valkenburg heden

Bestuur & vrijwilligers
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 
Museum Valkenburg ondergaat metamorfose
In Museum Valkenburg lijkt de bouwkoorts te hebben toegeslagen. Beneden hangen de museumzalen vol met werken van Willy Gorissen, met de collecte van schilder/ verzamelaar Frans Erens en de fascinerende verzameling Chinese kinderkleding van Monique Derwig. Maar boven ondergaat het museum een complete metamorfose.
Onder leiding van kunstenaar/architect Paul Tieman wordt
de hele midden verdieping op de schop genomen. De inrichting wordt helemaal vernieuwd om de  historie van het Land van Valkenburg een nieuw gezicht te geven. Fossielen van 60 miljoen jaar oud zullen een eigen verhaal vertellen. De historie van toeristenstad Valkenburg komt in een nieuwe zaal tot leven met échte attributen o.a. uit Klant’s dierentuin. Ansichtkaarten, historische souvenirs en veel onverwachte zaken herinneren speels aan vervlogen tijden.. Paul Tieman richt deze verdieping van het museum op geheel eigenzinnige wijze in met schilderijen aan het plafond in plaats van aan de muur, en leuke doe-dingen om zelf mee aan de slag te gaan.
 
Komend jaar pakt het museum uit met een grootse overzichtsexpositie van Hans Truijen. Eind 2018 presenteert het tijdelijk gesloten Museum Van Bommel van Dam uit Venlo haar collectie in Valkenburg.
 
Kortom: het museum bruist. Kom het meebeleven. Geniet van een gratis kop koffie in de Museumshop, en leer de kunstenaars kennen in filmpjes over lopende exposities.
 
 
Alle vrijwilligers die het museum draaiend houden, heten bezoekers van harte welkom en wensen iedereen een geslaagd 2018!
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu