Zusters komen schilderijen terug zien. - Land van valkenburg heden

In het nieuws
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zusters naar Museum om schilderijen terug te zien.
Vorig jaar werd het Museum twee prachtige schilderijen van Charles Eyck rijker: een Kerst- en een Kruisigingstafereel.  Ze waren geschonken door de zusters Augustinessen uit Heemstede. Hun klooster Mariënheuvel werd gesloten, de  zusters zochten een goede bestemming voor waardevolle zaken in de kapel waaronder deze schilderijen. Museum Catharijneconvent bemiddelde bij de overdracht aan Museum Land van Valkenburg.
 
Bijna een jaar later werden de zusters nieuwsgierig naar de nieuwe huisvesting van hun dierbare schilderijen. Ze reisden eind augustus per trein, bij ongekend tropische temperaturen, van Heemstede naar Valkenburg. In het museum konden ze in een tijdelijk ingerichte stilteruimte hún schilderijen inspecteren.
 
Vm. alg. overste zr. Tarcies Wijngaard, die de overdracht indertijd begeleidde(r), en zr. Maranatha Stooker schoten even vol bij het weerzien. “Ze hangen hier prachtig. We missen ze wel na zoveel jaren. Maar we zijn verschrikkelijk blij dat ze zo goed terecht zijn gekomen,” meenden beiden.
 
Bezoekers van het museum kunnen deze maand in de stilteruimte even uitrusten of een boekje of tijdschrift lezen, in gezelschap van de twee prachtige werken van Charles Eyck.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu