Nieuws - Land van valkenburg heden

In het nieuws

PERSBERICHT

Museum Land van Valkenburg werft begunstigers

Onder grote mediabelangstelling is 28 november de campagne 'Houd de Deur Open' van start gegaan. Deze wervingsactie is noodzakelijk nadat de Gemeente Valkenburg per 1 januari 2014 het museum met 10%, zijnde € 5.500.-, heeft gekort. Zonder dit bedrag kan het Museum haar
geplande activiteiten niet uitvoeren.

Begunstigers worden gevraagd minimaal € 50 te doneren. In ruil daarvoor krijgen zij het gehele jaar gratis toegang tot het Museum voor twee personen, uitnodigingen bij openingen en diverse evenementen en andere voorrechten. De naam van iedere begunstiger wordt - desgewenst - vermeld op een 'Wall of Fame' in de hal van het Museum.

Het Museum zal binnenkort de vaste exposities over geologie, archeologie en historie van de streek vernieuwen. Daarnaast organiseert het Museum Land van Valkenburg minstens vier maal per jaar exposities rond kunstenaars uit de 20 e en 21 e eeuw die uit Zuid-Limburg afkomstig zijn of een band hebben met deze streek.

Vanaf 28 november zijn de ruim 50 vrijwilligers van het Museum op pad gegaan om zoveel mogelijk begunstigers binnen te halen. Ze zullen hen ervan overtuigen dat het Museum hun steun absoluut nodig heeft om te kunnen overleven. Daarnaast worden honderden brieven en mails verstuurd.
De actie wordt ondersteund door een spotje van TV Valkenburg 'Houd de Deur Open'.

"Een stad als Valkenburg zonder eigen museum, is ondenkbaar," meent voorzitter Mijke Harst- Van den Berg MA van het Stichtingsbestuur. "Wij zullen als vrijwilligers keihard werken en alle zeilen bijzetten om de deur van het Museum open te houden. Maar daarvoor hebben we zoveel mogelijk steun nodig."