Fascinerende kinderkleding uit China - Land van valkenburg jaarprogramma

Exposities 2018
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 
Fascinerende kinderkleding uit China
 
Monique Derwig
 
 
12 november 2017 t/m 8 januari 2018
 
 
De passies in het leven van Monique Derwig, reizen, andere culturen, alles wat handen maken kunnen, kinderen en fotografie worden gecombineerd in haar
 
verzameling etnografische kinderkleding. Haar verzameling die momenteel uit meer dan 600 kledingstukken bestaat, groeit nog steeds.In december 2016 publiceerde zij haar boek ‘Fascinating children’s hats.’
 
Het boek vormt een hommage aan de vrouwen, die de mutsjes maakten en de diversiteit van culturen. In het boek reist men door de hele wereld en wordt bekeken op welke manier moeders in de kleding van hun kinderen beschermende symbolen verwerkten.
 
Tijdens deze expositie staat de fascinerende kinderkleding uit China centraal. Hele kostuums, babycarriers, jasjes, kragen, schoentjes, mutsjes enz. zijn te bewonderen. Het grote vakmanschap van de vrouwen wordt geïllustreerd door foto’s en video’s.
 
Op aanvraag worden rondleidingen verzorgd.
 
Tevens zal een workshop, gegeven door Ien Rappoldt, ingepland worden waarin men kan kennismaken met de technieken, die deze kleine kunstwerkjes zo uniek maken.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu