8 okt 2017 t/m 1 jan 2018 Suus Elkink en Nic Heffels - Land van valkenburg jaarprogramma

Suus Elkink en Nic Heffels

Expositie 'Kleur in Beeld'

Museum Land van Valkenburg toont van 8 oktober 2017 t/m 1 januari 2018 in de bovenzaal een expositie van keramiste Suus Elkink en de kunstschilder Nic Heffels.

Beide kunstenaars zijn lid van de Limburgse Kunstkring.

Nic Heffels
Nic Heffels, geboren en opgegroeid in Born, sloot in 1976 de opleiding Monumentale Vormgeving aan de Stadsacademie te Maastricht succesvol af en was na de opleiding MO Handenarbeid 40 jaar werkzaam als docent kunstvakken in het voortgezet onderwijs.   Schilderen is van jongs af aan zijn grote passie en zijn oeuvre bestaat uit studieperiodes, waarbinnen mogelijke thema's procesmatig worden verkend, onderzocht en uitgediept.
Een gekozen thema wordt vervolgens uitgangspunt en sturend motief voor het werk van waaruit het verder groeit. Het thema van zijn werk voor deze expositie is: 'Helianthus', omdat de zonnebloem voor Nic een blijvende inspiratie is; een metafoor voor het leven, die zelfs uitgebloeid vormvast blijft.
Suus  Elkink
Suus Elkink is geboren in 1967 in Helmond en sinds 1993 woonachtig in Zuid Limburg.  Na de Modevakschool in Eindhoven en de lerarenopleiding TeHaTex in Tilburg is ze werkzaam als vormgever en decorateur. In 1996 begint ze met het maken van etsen en wint in 2006 de publieksprijs van de Euregionale Grafiek Manifestatie Ilse Frankenthal.   Meer recent ontstaan er ook schilderijen, monotypes en beelden in brons, steen en keramiek. Haar omgeving is haar inspiratie. Gevoelens, confrontaties en belevingen worden omgezet in vorm. De etsen zijn opgebouwd uit lijn-ets en aquatint. Het lineaire van haar etsen zien we terug in haar keramische beelden. Suus zegt zelf: 'zonder kunst ben ik niet compleet; er zit een constante drang tot creĆ«ren in mij'.

Nic Heffels, schilderij en Suus Elkink, keramisch beeld.

De expositie wordt geopend op zondag 8 oktober 2017 om 15.00 uur in de bovenzaal van het museum. U wordt namens het museum welkom geheten door Jos Solberg die tevens de kunstenaars zal introduceren.

De activiteiten van het museum worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Valkenburg aan de Geul en de vele Begunstigers en Vrienden van het museum.